Казахстан планує експортувати нафту до Європи через Грузію

27 апр, 16:00

Казахстан планує експортувати до трьох мільйонів нафти у європейські країни через Грузію у 2022 році. Про це інформує УНН, посилаючись на КазТАГ.

Цитата

“Казахстанська сторона висловила зацікавленість у збільшенні вантажообігу грузинським коридором. Було відзначено, що вже у 2022 році Казахстан планує транспортувати грузинським коридором від 2 млн до 3 млн тонн нафти, найближчими роками планується подальше збільшення цього показника”, - повідомили у міністерстві економіки та сталого розвитку Грузії.

Деталі

Відповідна заява з’явилася після переговорів Грузії з казахстанською делегацією на чолі зі спеціальним представником президента Казахстану Єржаном Казихановим.

Зазначається, що транспортна інфраструктура Грузії готова до транспортування вантажів із Казахстану та країн Центральної Азії до Європи. Окрім того, сторони домовилися докласти спільних зусиль для залучення та обслуговування перевезень вантажів у транспортних коридорах через Грузію та Казахстан у довгостроковій перспективі, йдеться у повідомленні.

Раніше

На початку квітня заступник глави адміністрації президента Казахстану повідомив, що країна не буде інструментом для обходу санкцій проти росії.

Марина Тищенко
 
Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260728.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua