На Запорізькій АЕС пошкодили високовольтну лінію. Станцію перевели на мінімальний рівень потужності

28 апр, 11:15

Запорізьку атомну електростанцію перевели на мінімальний рівень потужності, за якого забезпечуються лише власні потреби в електроенергії через пошкодження високовольтної лінії. Про це повідомляє телеграм-канал "Енергоатому".

"Через пошкодження високовольтної лінії 330 кВ у південному регіоні України, Запорізьку АЕС для забезпечення сталої роботи енергосистеми перевели на рівень потужності, при якому забезпечується лише харчування власних потреб", - сказано в повідомленні.

Екологічний, протипожежний та радіаційний стан на території промислового майданчика Запорізької АЕС та у санітарно-захисній зоні в межах норми.

Радіаційний фон на проммайданчику становить 11 мікрорентген на годину, у санітарно-захисній зоні – 8-12 мкР на годину, що відповідає природному радіаційному фону у місці розташування Запорізької атомної електростанції.

Нагадаємо, за час повномасштабної російсько-української війни окупанти завдали серйозної шкоди держпідприємству "Енергоатом", а саме Запорізькій АЕС, що належить ДП. Загальна сума збитків станом на 11 квітня становить 18,3 млрд грн.

Степан Крьока

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260742.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua