ЄС скоротить фінансування Угорщини. Будапешт пов'язав це з Україною, МЗС заперечує зв'язок

28 апр, 13:00

Єврокомісія запустила дисциплінарну процедуру, внаслідок якої буде зменшено фінансування Угорщини Євросоюзом. Про це повідомила єврокомісар із юстиції Віра Йоурова.

"Сьогодні ми надсилаємо в Угорщину лист-повідомлення про офіційний запуск процедури бюджетних умов. Ми виявили проблеми, які можуть порушувати верховенство закону в Угорщині та впливати на бюджет ЄС. Угорщина повинна буде відповісти на наші побоювання та запропонувати заходи щодо виправлення становища", – написала Йоурова.

Представник угорського уряду опублікував відповідь голови канцелярії прем'єр-міністра Гергеля Гуляша на лист Комісії ЄС про умови верховенства закону: "3 квітня угорські виборці висловилися чітко. Ми маємо утримати Угорщину від війни, переконатися, що сім'ї угорців не розплачуються за війну... І що наші діти захищені від сексуальної пропаганди".

Він додав, що докладну відповідь на листа дадуть 28 квітня на пресконференції.

Спікер Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко написав у Facebook, що спроби Будапешта вплутати свою позицію щодо війни Росії проти України в контекст дискусії з ЄС щодо верховенства права недоречні та неприпустимі.

"Закликаємо наших угорських партнерів утримуватися від таких дій, а працювати на єдність у ЄС і, зокрема, підтримати нові антиросійські санкції, які позбавлять російську військову машину джерела фінансування", – йдеться у коментарі представника МЗС.

Наталия Медведева

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260749.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua