Швейцарія запровадила низку санкцій проти росії та білорусі

28 апр, 17:30

На тлі війни в Україні Швейцарія запровадила додаткові санкції проти росії та білорусі, які набрали чинності у середу, 27 квітня. Зокрема, йдеться про заборону на імпорт вугілля, експорт банкнот, продаж цінних паперів громадянам білорусі, а також про обмеження у фінансовому секторі та звільнення від експорту спеціальних військових товарів. Про це інформує УНН, посилаючись на рішення федеральної ради Швейцарії.

Деталі

Цим рішенням Швейцарія впроваджує п’ятий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії, ухвалений 8 квітня. Раніше, 13 квітня, Федеральний департамент економіки, освіти та досліджень (EAER) вже оновив список і включив ще понад 200 осіб, компаній і юридичних осіб до підсанкційного списку.

Нові заходи включають впровадження обмежень на імпорт товарів, які є важливими джерелами доходу Москви: бурого вугілля, вугілля, деревини, цементу, морепродуктів та інше. Крім того, йдеться на сайті федерального уряду, вводиться заборона на експорт товарів, що можуть сприяти зміцненню промислових потужностей росії, серед яких промислові роботи та деякі хімічні продукти.

У фінансовому секторі уряд Швейцарії забороняє підтримку державних компаній рф, а також організацій, що перебувають під громадським контролем. Крім того, у країні більше не реєструватимуть та не обслуговуватимуть трасти для громадян росії або фізичних чи юридичних осіб, які проживають в росії.

Уряд також звільняє від експорту спеціальні військові товари, аби виконувати зобов’язання перед Організацією із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ). Положення має дозволити Швейцарії експортувати захисне обладнання NBC за запитом ОЗХЗ, повідомляється на сайті уряду.

Також Федеральна рада Швейцарії прийняла поправку до постанови про заходи проти білорусі, згідно з якою експорт банкнот і продаж цінних паперів громадянам білорусі, резидентам або юридичним особам заборонений.

Марина Тищенко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260762.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua