На окупованій території Херсонської області Росія хоче заборонити Facebook та Instagram

05 май, 11:15

Так звана "нова адміністрація" Херсонської області заявила, що збирається заблокувати соціальні мережі Facebook та Instagram у тимчасово окупованих населених пунктах регіону. Про це повідомляють росЗМІ.

Загарбники призначили Кирила Стремоусова "заступником голови військово-цивільної адміністрації" області. Він цитує заяви російської влади, яка в рамках обмеження свободи слова в РФ запровадила заборону на Facebook та Instagram.

Зокрема, Стремоусов повідомив, що в окупованій частині Херсонської області заборонять ці соцмережі, оскільки вважають їх "екстремістськими". Раніше він збирався незаконно вводити в обіг рубль.

Зазначимо, що окуповану росіянами Херсонську область хотіли перевести до рубльової зони 1 травня. Загарбники планували почати видавати пенсії та соцвиплати рублями, проте українці відмовилися приймати таку валюту.

Нагадаємо, у понеділок, 25 квітня, російські військові захопили будівлю міської ради Херсона. Потім призначили "голов" окупаційних адміністрацій міськради та облдержадміністрації.

Також на тимчасово захопленій території Херсонської області окупанти планують провести так званий референдум, а також перепис населення.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260921.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua