Угорщина планує зірвати голосування за шостий пакет санкцій проти РФ через російську нафту

05 май, 13:00

Угорщина не підтримуватиме шостий пакет санкцій проти Росії від Європейської комісії, якщо країни Європейського Союзу не зроблять виключення з ембарго на постачання російської нафти для країн, що імпортують російську нафту трубопроводами.

Про це заявив міністр зовнішньоекономічних зв'язків та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у своєму відеозверненні на сторінці у Facebook.

"У нинішньому вигляді пакет санкцій Брюсселя неможливо підтримати, ми не можемо голосувати за нього. Угорщина могла б погодитися з цими санкціями лише якби трубопровідний імпорт сирої нафти було звільнено від обмежень. Тоді енергетичну безпеку Угорщини можна було зберегти. Зараз ми не можемо погодитись”, – додав міністр.

Шостий пакет має отримати схвалення Європейської ради. Однак у ньому кожна з країн-членів має право вето. Невдоволення Угорщини може зірвати ухвалення шостого санкційного пакета проти Росії.

"Це не питання відсутності політичної волі чи часу. Це проста географічна, фізична, інфраструктурна реальність", – додав Сійярто.

Нагадаємо, раніше міністр Кабінету міністрів Угорщини Гергель Гуляш заявив, що його країна має намір ветувати будь-яку пропозицію Євросоюзу, яка призведе до обмеження імпорту російських енергоносіїв.

Ілля Требор

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260935.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua