Ціни на бензин продовжують зростати: експерти спрогнозували вартість палива на найближчий час

12 май, 15:00

У середині травня порівняно з початком місяця середня вартість бензину, яку встановлює Мінекономіки, може зрости на 2 гривні за літр. Це означає, що у середньому на АЗС паливо подорожчає до 40 грн/л.

Такий прогноз зробили у Консалтинговій групі "А-95", повідомляє профільне видання enkorr.

Експерти вважають, що нові розрахункові роздрібні ціни від Мінекономіки можуть становити 33,36 грн/л на бензин і 35,31 грн/л на дизельне паливо. Виходячи з цього, розрахункова ціна на бензин зросте на 2,17 грн/л, на дизельне паливо зменшиться на 32 коп/л, якщо порівнювати з початком травня.

Якщо прогноз експертів здійсниться, то з урахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на бензини А-95 та А-92 не повинна перевищувати 39,86 грн/л, на "звичайне" дизпаливо – 42,31 грн/л.

При цьому АЗС мають право продавати паливо з покращеними показниками якості за вищою ціною.

Тим часом в Офісі президента заявили про закінчення паливної кризи в країні. Станом на 11 травня імпортують достатню кількість бензину та дизеля для забезпечення щоденної потреби країни у паливі.

Однак, найбільші мережі все ще зберігають ліміти на продаж пального, а деякі дрібні мережі АЗС продають паливо за цінами, які набагато вищі за обмеження від Кабміну.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261130.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua