Україна почала націоналізовувати російські активи. Перші – ПІБ і Сбєрбанк

12 май, 16:30

Рада національної безпеки і оборони України 11 травня ухвалила перше рішення про примусове вилучення російського майна. Під нього потраплять Промінвестбанк та Міжнародний резервний Банк (раніше – Сбєрбанк), повідомляється на сайті Верховної Ради, яка затвердила відповідний указ президента в четвер.

Націоналізації підлягатимуть 99,772644% акцій Промінвестбанку, 100% акцій МР Банку, а також фінансові активи у вигляді прав вимоги, які належать материнським структурам цих банків – 0,93 млрд грн ВЕБ.РФ та 14,9 млрд грн Сбєрбанку Росії.

Крім того, вилучаються інші фінансові активи зазначених "дочок" російських банків, за винятком 3 млрд грн МР Банку, які спрямовуються на задоволення вимог його кредиторів.

Як відбувається націоналізація російського майна. Рішення ухвалює Рада національної безпеки й оборони за поданням Кабінету міністрів. Воно набирає чинності після підписання указу президента України та його затвердження Верховною Радою.

Примусово вилучені об’єкти права власності Росії та її резидентів передають держпідприємству "Націнвестфонд", поки держава не визначить, як розпорядитися ними у майбутньому.

Андрей Водяный

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261142.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua