Продаж побутової техніки та електроніки впав на 60-65%. Є дефіцит деяких товарів

12 май, 17:30

В Україні є певний дефіцит персональної електроніки. Про це розповів комерційний директор Comfy Іван Павлік виданню Forbes. Йдеться про обмежені запаси смартфонів бренду OPPO і vivo, планшетів, Wi-Fi-роутерів, недорогих ноутбуків, дронів та акумуляторів, кажуть в Алло.

Співвласник ГК Фокстрот Валерій Маковецький прогнозує, що протягом двох-трьох місяців нестача товарів посилюватиметься.

Дефіцит товарів викликаний високим попитом та обмеженою пропозицією. З початком повномасштабної війни волонтери та військові скупили бюджетні планшети, смартфони, зарядні пристрої, дрони та іншу електроніку.

А ритейлери та дистриб'ютори втратили товарні запаси через війну. У Гостомелі у Фокстроту згорів склад, втрати становлять 600 млн грн. У Rozetka 25 магазинів повністю знищені або розграбовані, в Еldorado розграбовані деякі склади на сході України.

Також дефіцит на низку товарів пояснюється і скороченням імпорту – порти заблоковані, авіасполучення немає. Гендиректор великої дистриб'юторської компанії ERC Володимир Костенко називає такі цифри – обсяги імпорту впали на 50-60% від довоєнних, залежно від типу товарів.

Попит. У мережі Фокстрот зараз продають на 35-40% від довоєнних обсягів. У листі до співробітників співвласник Rozetka Владислав Чечоткін говорив, що за три тижні з початку війни обіг компанії обвалився – з 4 млрд грн до 23 млн грн.

У період війни засновнику маркетплейсу Rozetka Владиславу Чечоткіну запропонували продати компанію за ціною одного магазину (це, за підрахунками Forbes, $2 млн за довоєнною оцінною вартістю $1 млрд).

Вероника Гаврилюк

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261144.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua