В Україні заарештували російські та білоруські автомобілі на 200 млн грн

13 май, 13:15

За результатами санкціонованих обшуків наклали арешт на 158 одиниць російських та білоруських автомобілів та спецтехніки, орієнтовною вартістю 220 млн грн, а також на рахунки українського товариства.

Про це повідомляє прес-служба Бюро економічної безпеки.

Як стало відомо, співробітники БЕБ у рамках кримінального провадження викрили посадових осіб кількох підприємств у умисному ухиленні від сплати податків.

"Встановлено, що в період 2021-2022 років посадові особи українського товариства з іноземними інвестиціями, які є імпортером та офіційним дистриб'ютором автомобільної та іншої техніки виробництва Республіки Білорусь, за попередньою змовою з кількома підприємствами-дилерами здійснили передачу автомобілів", - розповіли в БЕБ .

Зловмисники також передали 47 автомобілів загальною вартістю близько 105 млн грн шляхом підписання лише актів приймання-передачі без належного відображення проведених господарських операцій у податковому та бухгалтерському обліку.

У цілому нині орієнтовна вартість заарештованих активів РФ і РБ, виявлених співробітниками БЕБ, становить близько 17 млрд грн.

Нагадаємо, раніше Бюро економічної безпеки ініціювало націоналізацію 400 залізничних вагонів, які є власністю Росії та Білорусі.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261170.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua