Боррель упевнений, що ЄС вдасться домовитися про нафтове ембарго

13 май, 14:15

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель упевнений, що ЄС вдасться домовитися про заборону на імпорт нафти з Росії, попри заперечення з боку Угорщини.

"Впевнений, що ми домовимося. Нам потрібна ця домовленість, і вона у нас буде. Тому що ми мусимо позбутися нафтової залежності від Росії", – сказав Боррель журналістам в межах міністерської зустрічі країн Великої сімки (G7) у Німеччині.

Він запевнив, що Євросоюз готовий прислухатися до позиції кожного з 27 членів блоку і міністри закордонних справ у понеділок зможуть знайти необхідний компроміс, навіть якщо це не вдалося зробити на рівні послів.

Міністри закордонних справ ЄС мають зібратися в понеділок, щоб затвердити шостий пакет санкції проти Росії. За інформацією Bloomberg, кілька країн Євросоюзу запропонували відкласти питання про нафтове ембарго, щоб не блокувати решту заборон, які входять до шостого пакету санкцій.

У такому випадку це питання буде відкладено до саміту глав країн ЄС 30-31 травня.

Для затвердження санкцій потрібний консенсус усіх країн блоку, але Угорщина блокує ембарго, посилаючись на велику залежність від російської нафти.

Андрей Водяный

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261175.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua