США запропонували запровадити спеціальні тарифи на російську нафту та дохід віддавати Україні

18 май, 15:00

Європейський союз може поєднати імпортні тарифи на російську нафту з поетапним запровадженням нафтового ембарго. Такий підхід запропонувала міністерка фінансів США Джанет Єллен, пише Reuters.

Тарифна концепція буде представлена на зустрічі міністрів фінансів G7 цього тижня як економічно менш витратний спосіб викачування нафтових доходів Росії.

Тарифний план спрямований на те, щоб утримати більше російської нафти на світовому ринку, обмежити стрибки цін, спричинені повним ембарго, та обмежити суму грошей, яку Росія може заробити на експорті.

Гроші від тарифів пропонується направити до фонду відновлення та реконструкції України, додала Єллен.

У Мінфіні США вважають, що, оскільки російська нафта продається зі знижкою у порівнянні зі світовими еталонними сортами нафти, тариф може бути встановлений на рівні, який одночасно компенсує частину цього розриву і знизить прибуток Росії.

Але ціна нафти має залишатися настільки низькою, щоб її вистачало на покриття виробничих витрат на видобуток, і водночас ціна зберігала стимул для Росії продовжувати експорт.

У США вважають, що багато урядів хочуть якнайшвидше припинити купувати російську нафту, але це пов'язано з побоюванням, що пряме ембарго може значно підвищити ціну на нафту.

Роман Брыль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261303.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua