Орендарям держмайна дали пільги на час війни

18 май, 17:00

В Україні відновили програму оренди державного майна - з пільгами та знижками на час воєнного стану, повідомили у Фонді держмайна, пише УНН.

Ухвалена урядом постанова спрощує порядок оренди і надає орендарям знижки до 100% та пільгові умови.

За словами в.о. голови Фонду держмайна Ольги Батової, знижки отримають орендарі на всій території України, а дія постанови охоплює весь період з початку запровадження воєнного стану.

Цитата

“До кінця року повністю звільнено від орендної плати орендарів в місцях, де ведуться бойові дії, а до 30 вересня в тих областях, які постраждали від війни. До 30 травня за оренду держмайна не сплачуватимуть в областях з наявною загрозою бойових дій. В усіх інших регіонах орендарі об’єктів держмайна отримують знижку 50%, а орендарі єдиних майнових комплексів сплачуватимуть на 25% менше”, - заявила Батова.

Деталі

Вона також зазначила, що у випадку проведених оплат оренди від початку дії воєнного стану, сплачені кошти будуть зараховані орендарям в майбутні періоди, після завершення дії знижок.

Також важливим результатом поновлення оренди очільниця Фонду назвала нові можливості для релокації бізнесу з прифронтових регіонів. “Підприємства з небезпечних регіонів тепер отримують можливості для переміщення завдяки пільговій оренді - протягом перших 6 місяців вони сплачуватимуть 1 гривню за 1 квадратний метр на новому місці”,- пояснила Батова.

Доповнення

В Україні відновили можливість купувати/продавати нерухомість, чи, наприклад, передавати її в іпотеку.

Юлія Шрамко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261307.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua