Тільки у валюті контракту: Єврокомісія роз'яснила умови платежів Росії за газ

20 май, 09:30

Компаніям "недоцільно" виходити за рамки вказівок Європейської комісії про те, як продовжувати платити за російський газ. Представник Єврокомісії роз'яснив, як не порушити санкції ЄС проти Москви за її вторгнення в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Ми дали вказівки державам-членам, в яких говориться, що вони можуть зробити", - сказав представник.

За його словами, все, що компанії можуть зробити, так це відкрити банківський рахунок у валюті контракту з "Газпромом", зробити платіж на цей банківський рахунок у валюті контракту і зробити заяву про те, що вони виконали свої договірні зобов'язання.

"Ми не вважаємо за доцільне робити що-небудь ще", - додав представник Єврокомісії.

Зазначимо, майже всі контракти компаній ЄС на поставку з російським газовим гігантом "Газпром" укладаються в євро або доларах. Представник Єврокомісії заявив 17 травня, що відкриття рахунку в рублях в "Газпромбанку" порушить режим санкцій ЄС.

В указі Володимира Путіна говорилося, що угода буде вважатися завершеною тільки після конвертації іноземної валюти в рублі, і для цього компаніям буде потрібно два банківські рахунки - по одному для кожної валюти.

Росія припинила постачання газу в Болгарію і Польщу минулого місяця після того, як вони відмовилися виконати її вимогу про оплату в рублях.

ОЛЕКСАНДР БІЛОУС

Інф. rbc.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261349.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua