Кабмін опублікував рішення про зупинення держрегулювання на пальне

20 май, 12:45

Кабінет міністрів опублікував постанову №794 від 15 травня, якою зупиняється державне регулювання на паливо. Відповідний документ опубліковано на сайті уряду.

Відповідно до нього, дія пункту 41.1, у постанові Кабміну № 1236 "Про встановлення карантину та введення обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", якою запроваджувалося державне і дизпаливо було припинено.

Нагадаємо, 17 травня Кабінет Міністрів України   призупинив державне регулювання   ціни на паливо. З операторами ринку досягнуто домовленості щодо максимальної вартості бензину та дизельного палива на АЗС.

Зазначимо, що Україна зіткнулася з великим дефіцитом палива на АЗС. Заправитися бензином А-95 звичайним водіям стало майже неможливо. Великі мережі АЗС продавали паливо або по талонах, або заправляли тільки екстрені служби.

А на невеликих АЗС за межами великих міст, все ж таки можна було заправитися заплативши за літр А-95 ціну вище 55 гривень, що набагато вище цін, які встановив уряд. Крім того, в умовах дефіциту активізувалися торговці паливними талонами, виробники сурогатного бензину, а на деяких непрацюючих АЗС можна було купувати бензин "з-під підлоги".

Проте навіть після скасування держрерулювання дефіцит триває, а заправитися в Києві, як і раніше, дуже складно.

Степан Крьока

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261363.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua