Через війну понад 6 млн українців виїхали за кордон

20 май, 15:00

Понад 6 млн 200 тис. українців були змушені тікати від війни за кордон. Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян, передає УНН.

Деталі

Понад 6 млн 200 тисяч (6 223 821) українців були змушені тікати від війни, а понад 5 мільйонів (5 358 079) переїхали до країн ЄС.

"Найбільша кількість людей (3 357 984) переїхала до Польщі, і щонайменше половина з них там і залишається. Понад 1,2 мільйона громадян України вже зареєструвалися на тимчасовий захист у країнах ЄС", — заявила заступниця міністра.

Наголошується, що це достатньо серйозне навантаження на європейські країни. До прикладу тільки у Чехії українці отримали 344 тис. віз для тимчасового проживання. Ця цифра співрозмірна трьом відсоткам населення Чеської Республіки.

Міністерство внутрішніх справ, співпрацюючи з європейськими інституціями постійно проводить аналіз і відстежує тенденції злочинів пов’язаних з торгівлею людьми. Особливо це стосується незахищених верств населення: людей з інвалідністю, ветеранів війни, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, людей похилого віку та пенсіонерів.

Акопян зазначила, що через масові міграційні процеси існує високий ризик торгівлі людьми. Громадяни України, які були змушені покинути країну внаслідок повномасштабного російського вторгнення, стикаються з ризиком стати жертвами торгівлі людьми. Насамперед є висока ймовірність втягування вимушених переселенців до злочинної діяльності чи трудової експлуатації.

Юліана Росковінська
 
Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261382.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua