У Німеччині ухвалять кілька рішень для покращення умов навчання українських дітей

23 май, 10:30

Міністр освіти та наукових досліджень Німеччини Беттіна Штарк-Ватцінгер тісно співпрацює з головою Міносвіти України Сергієм Шкарлетом, щоб створити умови для навчання українських дітей та роботи освітян до повернення додому.

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

Зокрема, Штарк-Ватцінгер вирішила повернути до шкіл вчителів-пенсіонерів для навчання українських дітей погодинно.

Українські учні отримують легітимні в Україні атестати про закінчення школи, оскільки діти можуть проходити онлайн-уроки в Україні одночасно із програмами німецьких шкіл.

Зазначимо, що ще у квітні у Німеччині для випускників з України спростили умови вступу до німецьких закладів вищої освіти. Це стосується тих школярів, які приїхали до ФРН після 24 фералів.

"Нововведення стосуються і тих, хто розпочав навчання в українських вишах, проте через агресію Росії не закінчили перший курс. А ті, хто не встигне отримати атестат в Україні, зможуть вступати до коледжу підготовки до вищої освіти без атестату", - уточнили в Міносвіти України.

Крім того, у Міністерстві освіти Німеччини закликають без бюрократії визнавати професійну кваліфікацію українців. Таке рішення може прискорити їхню інтеграцію на ринку праці.

Розглядається варіант отримання кваліфікації після працевлаштування.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261394.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua