Платники Дніпропетровщини за ввезені товари у січні – квітні 2022 року до держбюджету спрямували у 4 рази більше акцизного податку ніж минулоріч

24 май, 10:30

З початку 2022 року від платників Дніпропетровщини до державного бюджету надійшло понад 30,4 млн грн акцизного податку за ввезені товари, що майже на 23,1 млн грн або на 315,4 % більше ніж у аналогічному періоді минулого року.
Звертаємо увагу, що відповідно до п.п. 69.1 п. 69 підрозділу 10 розділу XX  Податкового кодексу України (далі – ПКУ), у випадку відсутності у платника податків під час дії воєнного стану можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок, зокрема, щодо подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового, такий обов’язок підлягає виконанню протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.
Відповідно до поданих платниками податків електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового відповідно до п.п. 69.1 п. 69 підрозділу 10 розділу XX ПКУ, контролюючим органом буде здійснено автоматичне зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів обігу спирту етилового за період дії правового режиму воєнного стану.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261463.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua