Українцям дозволили міняти готівкову гривню на євро у банках Німеччини

24 май, 15:30

Українці зможуть з 24 травня обмінювати в банках Німеччини гривні на євро. Відповідну домовленість досягнуто між Міністерством фінансів ФРН, Бундесбанком, Об'єднанням німецьких кредитних інститутів та Національним банком України, повідомляє DW з посиланням на заяву німецького Мінфіну.

Згідно з домовленістю, українці зможуть обміняти в Німеччині лише 1,5 млрд грн готівкою. За один раз можна обміняти до 10 000 грн.

Допускається обмін цієї суми повністю і частинами. Приймаються банкноти номіналом 100, 200, 500 і 1000 грн. Комісію за обмін на євро не стягуватимуть. Обмін проводиться за курсом, оприлюдненим на сайті Бундесбанку.

Обмін гривень на євро фіксуватиметься в онлайн-застосунку Європейського Центробанку, щоб уникнути перевищення встановленого ліміту обміну в 10 000 грн.

Водночас перевірятимуться та зберігатимуться особисті дані кожного українця, який забажає обміняти гроші. Для посвідчення особи буде достатньо документів, які необхідні для переміщених українців для відкриття базового рахунку в Німеччині.

Програму обміну гривень на євро заплановано на три місяці. Фінансові втрати, які можуть статися під час обміну, відшкодовуватимуться коштом федерального бюджету.

Роман Брыль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261480.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua