Український уряд співпрацюватиме з Microsoft щодо документування воєнних злочинів рф - Федоров

25 май, 09:30

Компанія Microsoft співпрацюватиме з українським урядом щодо документування воєнних злочинів, скоєних російськими окупантами. Про це віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Telegram, передає УНН.

Цитата

“Наш уряд співпрацюватиме з Microsoft щодо документування воєнних злочинів рф. А Xbox офіційно запуститься в Україні. Нарешті в нас з’являться українські акаунти, а в консолей — українська мова”, — зазначив Федоров.

Деталі

Про це домовилися в Давосі на зустрічі з президентом Microsoft Бредом Смітом.

Крім цього, команда Microsoft планує допомогти цифровій індустрії Україні під час відбудови.

“З Microsoft ми співпрацюємо вже давно, і вони активно підтримують Україну під час війни: стали однією з перших компаній, що на початку березня призупинила всі нові продажі продуктів і послуг у росії та надала безоплатні хмарні сервіси для України до кінця 2022 року”, — наголосив Федоров.

Віцепрем’єр додав, що було дуже важливо почути від Бреда Сміта: “Microsoft підтримував і буде підтримувати Україну далі”.

Загалом у компанії підрахували, що своїми ініціативами надали Україні цифрової підтримки на 242 млн дол. Сюди входять фінансові гранти, промокампанії, безоплатний доступ до продуктів та сервісів компанії, обладнання.

“Вдячні команді Microsoft за таку суттєву допомогу!”, — зазначив Федоров.

Нагадаємо

Україна вперше здобула дві важливі нагороди у сфері кібербезпеки CYBERSEC Award: за героїчний спротив російської агресії та захист цифрових кордонів демократичного світу.

Юліана Росковінська

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261487.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua