Nike i Marks & Spencer ідуть з російського ринку

25 май, 13:30

Спортивний бренд Nike і торговельна мережа Marks & Spencer ідуть з російського ринку.

За даними газети "Ведомости", Nike відмовилася продовжити франчайзинговий договір зі своїм російським партнером Inventive Retail Group, якому належала найбільша в Росії мережа магазинів американського бренду.

Рішення американської компанії пояснюється неможливістю в найближчому майбутньому організувати постачання товарів до Росії. "У міру вичерпання товарних запасів IRG буде змушена закрити всі свої магазини під цим брендом", – зазначив президент Inventive Retail Group Тихон Смиков.

Компанія керувала російськими магазинами Nike десять років. З березня до травня кількість монобрендових магазинів Nike у РФ вже скоротилася зі 116 до 56. IRG управляє 37 торговими точками Nike.

Marks & Spencer повідомила про рішення повністю вийти зі свого російського бізнесу у квартальній звітності.

"Ми припинили постачання в Росію 3 березня 2022 року. Згодом ухвалили рішення повністю відмовитися від нашої російської франшизи й оцінили витрати в 31 млн фунтів стерлінгів, що дорівнює нашим повним витрати на вихід з Росії та припинення бізнесу в Україні", – йдеться в повідомленні.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 24 травня заявив, що 580 міжнародних компаній продовжують працювати у Росії, але понад 1400 залишили російський ринок.

Андрей Водяный

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261522.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua