Заміна Артемсолі: Великі продуктові мережі імпортують сіль із Румунії, Польщі та Туреччини

27 май, 16:00

У прес-службах великих продуктових мереж в Україні Fozzy Group (Сільпо, Фора, Trash! Траш!) та Auchan повідомили LIGA.net, що домовилися про постачання солі з-за кордону.

Держпідприємство Артемсіль, єдиний в Україні видобувач кам'яної та технічної солі, через активні бої зупинило роботу у квітні на невизначений термін: частина співробітників евакуювалися, продукцію неможливо вивозити залізничним транспортом через постійні обстріли, заявив в.о. директора ДП Артемсіль Віктор Юрін у коментарі Вільному Радіо.

Окрім Артемсолі, в Україні є ще один виробник солі – Дрогобицька солеварня, де видобувають продукт методом випарювання. Обсяги видобутку там значно менші.

У Fozzy Group у квітні почали закуповувати сіль у Дрогобицької солеварні, що дозволило забезпечити сіллю магазини групи, що працюють у західному регіоні країни. "На жаль, більше альтернатив для заміни кам'яної не йодованої солі Артемсолі немає. Тому компанія збільшила обсяги закупівель солі з Італії, знайшла постачальників у Польщі, які ще два тижні тому почали відвантажувати товар.

На першу партію солі з Румунії та Туреччини, у Fozzy Group очікують на початку і середині червня, щомісяця група закуповуватиме 200 000 тонн солі, що повністю забезпечить потреби продуктових мереж, що входять до її складу.

В Auchan кажуть, що до сплеску попиту сформували запаси імпортної солі – екстра, йодованої та кам'яної – з Румунії, Польщі, в майбутньому будуть постачання з Греції. Ціна імпортної солі – 25-30 грн (не уточнюється, за яку вагу. – Ред.). У деяких магазинах мережі полиці з сіллю порожні – це пов'язано з різким попитом на неї, тому співробітники магазинів не встигають виставляти товар.

"Ми розуміли, що буде така ситуація, тому ще з березня почали налагоджувати імпортне постачання. Є домовленості з постачальником з Туреччини – ціна 1 кг солі у роздріб буде до 20 грн", – повідомили LIGA.net в АТБ-маркеті.

Вероника Гаврилюк

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261618.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua