Нафтогазу дозволили позичити у ЄБРР до 300 млн євро на закупівлю газу

27 май, 17:00

НАК "Нафтогаз України" дозволили відкрити кредитну лінію на 300 млн євро у Європейського банку реконструкції та розвитку на закупівлю газу. Про таке рішення уряду повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише УНН.

Цитата

"Погоджено рішення щодо залучення НАК "Нафтогаз України" кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку у розмірі до 300 млн євро. Залучені кошти будуть спрямовані на закупівлю природного газу з метою задоволення в повному обсязі потреб українських споживачів в енергоресурсах", - вказав Шмигаль у Telegram.

Деталі

Строк дії кредитної лінії до 25 березня 2024 року.

Окрім того, як повідомив Прем'єр, затверджено проєкт розпорядження, який передбачає продовження дії процентної ставки у 12% річних за кредитним договором від 05.06.2009, укладеного між НАК “Нафтогаз Україниˮ та АТ “Ощадбанк”.

"Зазначене дозволить зменшити фінансове навантаження на НАК “Нафтогаз Україниˮ під час сплати процентів за цим договором у сумі більш як 45,4 млн гривень", - пояснив очільник уряду.

Доповнення

10 травня Кабмін схвалив законопроект, який передбачає запровадження мораторію на підвищення цін на газ і тарифів на тепло та супутні послуги на час війни. Тарифи на газ та тепло залишаться незмінними, запевняють у НАК.

Юлія Шрамко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261620.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua