Існує два варіанти: у Раді розповіли про розблокування українських портів

11 июн, 18:00

На сьогодні є два варіанти розблокування українських портів.

Про це під час всеукраїнського телемарафону заявила заступник голови парламентського Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

«Обговорюються два шляхи розблокування. Перший — військовий: надання Україні достатньої кількості протикорабельних ракет достатньої дальності, щоб Україна могла відстрілюватись і сама захищати комерційні судна», — сказала вона.

Другий спосіб, за її словами, це операція типу Ocean Shield в Аденській затоці, коли конвої НАТО супроводжували комерційні судна в порти, захищаючи їх від піратів Сомалі. «Це не обов’язково має бути конвой НАТО. Це може бути конвой, який забезпечується країнами Чорноморського регіону, які також є країнами НАТО, але вони можуть брендувати це як власні зусилля. Це Болгарія, Румунія та Туреччина. Вони можуть нам із цим допомогти», — додала Підласа.

Російські військові кораблі у Чорному морі блокують проходження торгових суден. За даними прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, щодня Україна втрачає по 170 млн доларів через заблоковані порти, а її експортні можливості впали більш ніж на половину.

Інф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/261910.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua