Росія перетворила Запорізьку АЕС на військову базу – президент Енергоатому

13 июн, 14:15

Російська армія перетворила окуповану Запорізьку атомну електростанцію на військову базу. Про це повідомив в інтерв'ю LIGA.net президент держкомпанії Енергоатом Петро Котін.

Він повідомив, що росіяни розмістили на окупованій Запорізькій АЕС (ЗАЕС) військових та важку техніку – вантажівки, танки та БМП (бойова машина піхоти – Ред.)

"Окупанти не втручаються в роботу АЕС, але вони там укріплюються, риють окопи, використовують станцію як військову базу", – сказав Котін.

В той же час Котін запевнив, що окупанти не зможуть постачати з окупованої електростанції електроенергію в Крим і Росію.

Повну версію інтерв'ю читайте за посиланням: "Тільки недоумок думає, що Росатом отримає Запорізьку АЕС". Голова Енергоатому Петро Котін

Енергоатом контролює ЗАЕС, електростанція виробляє необхідні обсяги електроенергії для України, підкреслив президент Енергоатому.

"Говорити можна все що завгодно, але станція працює в іншому частотному режимі й не під’єднана до енергосистеми Росії та Криму", – звернув Котін увагу.

Богдан Заика

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/262125.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua