Проведено третє засідання комітету за галузевою ознакою «Аграрний бізнес» Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області

20 июн, 10:19

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) повідомляє, що нещодавно, відбулося засідання комітету за галузевою ознакою «Аграрний бізнес» Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області (далі – Комітет Громадської ради), в якому також прийняли участь заступник начальника ГУ ДПС Валерій Леонов та начальник управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС Манушак Осипова.
На початку засідання Валерій Леонов привітав присутніх та побажав плідної роботи.
Під час засідання Комітету Громадської ради учасників проінформовано з питань звільнення від відповідальності платників за несвоєчасне виконання ними податкових обов’язків у період дії воєнного стану в Україні, передбачене нормами Закону України від 12 травня 2022 року № 2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану», зокрема, у разі відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності, у тому числі звітності, передбаченої п. 46.2 ст. 46 Податкового кодексу України, реєстрації у відповідних реєстрах податкових або акцизних накладних, розрахунків коригування, з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні .
Також розглядались особливості оподаткування власної сільськогосподарської продукції, виходячи з норм Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».
Крім того, присутніх ознайомили з новаціями у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій, які набрали чинності з 01 січня поточного року.
На засіданні вирішені інші питання щодо діяльності Комітету Громадської ради.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/262341.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua