Нафтогаз затримує платіжки за травень: у чому причина

20 июн, 13:15

Через збільшення кількості клієнтів у "Нафтогазі" затримують квитанції про оплату газу за травень для клієнтів. Платіжки будуть доступні онлайн після 20 червня.

Про це йдеться на сайті компанії.

"Через те, що більшість постачальників газу побутовим споживачам не виконують своїх функцій, з 1 травня 2022 року понад 8,8 млн українських домогосподарств отримували газ від "Нафтогазу". Саме тому рахунки за спожитий газ у попередньому періоді мають бути оплачені на рахунки ДК "Нафтогаз України". У ситуації, що склалася, процес формування рахунків за травень дещо затримується", - йдеться в повідомленні компанії.

Рахунки за спожитий газ будуть доступні клієнтам після 20 червня в особистому кабінеті my.gas.ua та чатботах GASUA. При цьому друковані платіжки "Укрпошта" доставить вже після 25 числа поточного місяця і тільки в тих регіонах, де відсутні активні бойові дії.

У "Нафтогазі" нагадують, що кожен новий клієнт має отримати номер особового рахунку.

Для цього необхідно перейти в чатбот GASUA у Viber, Telegram або NaftogazGasSupply у Facebook Messenger та ввести ЕІС-код (16 символів). EIC – це персональний газовий номер об'єкта газопостачання, що складається з 16 символів (латинських літер та цифр). Наприклад, 56XM19A205987456. Його можна знайти в особистому кабінеті контакт-центрі вашого облгазу або рахунки за розподіл чи постачання газу.

"Після отримання особового рахунку ви можете зареєструватися в особистому кабінеті my.gas.ua. Саме з його допомогою зручно дізнатися та оплатити рахунки, скачати довідку про пільги та субсидії, отримати акт звірки тощо", - пояснюють у повідомленні.

Також можна отримати особовий рахунок, звернувшись до контакт-центру ДК "Нафтогаз України".

Раніше "Нафтогаз України" назвала тариф, за яким отримуватимуть газ колишні клієнти газзбутів, що втратили постачальника з 1 червня.

Світлана Манько

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/262354.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua