Відкритий кордон з Польщею: Україна оновила перший пункт пропуску

20 июн, 17:00

У понеділок, 20 червня, на українсько-польському кордоні почав працювати оновлений пункт пропуску Краківець-Корчова, який модернізували в рамках проєкту "Відкритий кордон". Після проведених робіт його пропускна спроможність збільшиться у півтора раза, повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

У ході робіт було збільшено кількість смуг для вантажівок з чотирьох до 10-ти, створено додаткові павільйони для митного та паспортного контролю. Відповідно, збільшилась кількість прикордонників та митників, Польща надала для них спеціальні контейнерні модулі.

Перші переговори про оновлення пункту пропуску почалися ще у 2011 році в рамках підготовки до Євро-2012 при цілковитій підтримці польської сторони, але до минулого року жодних активних дій в цьому напрямку не відбувалося.

"Розраховуємо, що успішний досвід на цьому пункті пропуску масштабуємо на інші сім пунктів на українсько-польському кордоні. Аналогічні проєкти збільшення пропускної спроможності ми також будемо реалізовувати на кордонах з іншими західними сусідами. Уже ведемо перемовини про приєднання до "Відкритого кордону" Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови", – заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Проєкт "Відкритий кордон" передбачає ліквідацію вузьких місць на західному кордоні та покращення логістики на напрямку Україна – ЄС. Для цього планується реконструювати інфраструктуру існуючих пунктів пропуску (включно з під`їзними дорогами), побудувати нові пункти, запровадити спільний прикордонно-митний контроль з державами-сусідами.

Андрей Водяный
 
ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/262366.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua