Російські сировинні компанії через санкції почали мігрувати зі Швейцарії в Дубай

22 июн, 13:45

Російські сировинні компанії почали переїжджати зі Швейцарії в Дубай, щоб уникнути санкцій, пише Bloomberg. Три найбільші виробники нафти в Росії вивчають перспективи переїзду, а кілька компаній уже облаштувалися на новому місці.

У кінці лютого Швейцарія вирішила приєднатися до санкцій Євросоюзу проти Росії всупереч своєму нейтралітету, що ускладнило торгівлю російською сировиною. До кінця 2022 року у Європі наберуть чинності нові обмеження, які забороняють страхування та фінансування морських перевезень російської нафти.

До того ж європейський бізнес схильний до неофіційних самосанкцій, таких як закриття кредитних ліній банками чи відмова страхових та судноплавних компаній працювати з російською сировиною.

У Дубаї, який давно змагається зі Швейцарією за статус глобального сировинного центру, проблем із цим немає, що приваблює росіян.

Найбільші виробники нафти Росії – Роснєфть, Лукойл і Газпром Нєфть – розглядають можливість відкриття офісів у Дубаї, а інші сировинні компанії уже знаходяться в процесі переїзду. Серед них – зерновий трейдер Solaris Commodities, вугільна компанія Suek AG та EuroChem Group AG, яка торгує російськими мінеральними добривами.

Андрей Водяный

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/262459.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua