Берлін виділить Києву €1 млрд. Гроші підуть на пріоритетні витрати

27 июн, 13:45

Німеччина виділить Україні €1 млрд грантового фінансування на пріоритетні витрати держави. Уряди підписали відповідну угоду в п’ятницю, 24 червня, повідомила пресслужба Мінфіну.

"Дякую моєму другові міністру фінансів Німеччини Крістіану Лінднеру (Christian Lindner) за оперативність у реалізації цього важливого рішення. Ця фінансова підтримка важлива як ніколи і дасть змогу наблизити нашу перемогу", – написав глава Мінфіну.

Раніше повідомлялося, що ці кошти від Німеччини, імовірно, будуть надані через спеціальний рахунок, що адмініструється Міжнародним валютним фондом.

У квітні 2022 року МВФ ухвалив рішення про створення адміністративного рахунку для зарахування коштів у вигляді частини спеціальних прав запозичень (СПЗ) від країн-донорів на користь України.

Всі залучені кошти з використанням цього рахунку повинні спрямовуватися на підтримку фінансової стабільності України у формі грантів або кредитів (позик).

Нагадаємо, на днях стало відомо, що країни Європейського Союзу вирішили виділити Україні фінансову допомогу у розмірі $9 млрд.

Максим Беркаль

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/262577.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua