Наздоганяють Укрзалізницю: у США дозволили використовувати Starlink у транспортних засобах

01 июл, 14:15

Федеральна комісія зі зв’язку США (FCC) 30 червня дозволила SpaceX використовувати Starlink на рухомих транспортних засобах, зокрема автомобілях, вантажівках, кораблях і літаках.

SpaceX звернулася до FCC із цим запитом ще у березні минулого року. У червні FCC задовольнила запит SpaceX, а також запит від іншої супутникової компанії, Kepler Communications. Це дало можливість підключатися до супутникового інтернету під час руху.

Водночас FCC вирішила відхилити петицію компанії Dish Network, яка намагалася заборонити компаніям використовувати частоту в діапазоні 12 ГГц.

Зараз SpaceX веде переговори з авіакомпаніями щодо встановлення Starlink і вже має угоди з Hawaiian Airlines і сервісом приватних літаків JSX. Послуги супутникового інтернету почнуть надавати на бортах цих компаній у найближчі роки. Також Starlink запровадили сервіс для фургонів, що дозволяє користувачам підключатися до супутників Starlink з кемпінгів чи будинків для відпочинку, без призначення адреси за додаткову оплату. Однак до дозволу FCC клієнти цього сервісу не могли користуватися Starlink під час руху.

Лев Шевченко

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/262785.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua