Джонсон анонсував військову допомогу Україні від Шотландії та Вельсу на £100 мільйонів

06 июл, 09:00

Два суб'єкти Сполученого Королівства Шотландія та Вельс ухвалили рішення виділити військову допомогу Україні на загальну суму у 100 мільйонів фунтів стерлінгів. 

Про це повідомив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у Twitter. 

"Уряд Вельсу виділив £35 мільйонів на  військову підтримку Україні, а валлійські сім’ї прийняли 3 000 біженців", - написав Джонсон.

Він додав, що £65 мільйонів на військову допомогу Збройним силам України виділила й Шотландія, оголосивши також про готовність прийняти біженців з України.

"Я тільки-но розмовляв із першим міністеркою Шотландії Ніколою Стерджен, щоб проголосити успіх співпраці Великої Британії з підтримки України. Я подякував уряду Шотландії за внесок у розмірі £65 мільйонів у збільшення військової допомоги Великої Британії Україні до £2,3 мільярда та зусилля з надання житла 6 000 українських біженців", – підсумував прем'єр-міністр. 

Нагадаємо, уряд Великобританії з 5 липня запроваджує нові економічні санкції проти Білорусі через те, що режим Олександра Лукашенка продовжує активно сприяти військовому вторгненню Росії в Україну. Він оцінюється у суму близько 60 мільйонів фунтів стерлінгів.

Анастасія Перцева

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/262856.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua