Україна подала заявку на вступ до Організації економічного співробітництва та розвитку

07 июл, 10:00

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль передав від імені України заявку на її вступ до Організації економічного співробітництва та розвитку, повідомляє пресслужба українського уряду.

Це відбулося під час дискусії про практичне впровадження плану відновлення України в рамках конференції у Лугано (Швейцарія). Заявку на вступ до ОЕСР прем'єр передав генеральному секретарю організації Матіасу Корману.

"Сподіваємося, що Рада ОЕСР розгляне цей документ, аби ми могли приєднатися якнайшвидше... Поточна підтримка, майбутня робота з відновлення та вступу України до ЄС, початок якого підтримали всі країни-члени ЄС, базуватиметься на завершенні структурних реформ в Україні — сфері, де підтримка ОЕСР має фундаментальне значенн", — зазначив глава уряду.

Він підкреслив, що Україна поділяє всі цілі та цінності цієї організації, а членство в ній є одним із наріжних каменів успішного відновлення й розвитку України.

ОЕСР наразі об'єднує 38 розвинутих країн, що визначають себе як віддані демократії та ринковій економіці. Організація створена в якості платформи для порівняння політичного досвіду, пошуку відповідей на загальні проблеми, виявлення передової практики та координації внутрішньої та міжнародної політики своїх членів.

Спочатку об'єднання в 1961 році створили країни Західної Європи, США, Канада і Туреччина, згодом до них приєдналися, зокрема, Японія, Австралія, Нова Зеландія. У 1990-х роках членами стала низка країн Східної Європи, Південна Корея та Мексика, а з 2010 року – Чилі, Колумбія та Коста-Ріка, країни Балтії, Ізраїль та Словенія.

Тимофій Бесп'ятов

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/262913.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua