Apple презентувала режим, який захистить від кібератак високопоставлених користувачів

07 июл, 16:00

Apple анонсувала режим Lockdown Mode, який надаватиме "екстремальний" рівень безпеки обмеженій кількості користувачів. Він буде доступний цієї осені, коли компанія випустить iOS 16, iPadOS 16 і macOS Ventura, пише Engadget.

Як стверджують в Apple, новий режим створено для захисту високопоставлених користувачів, які через свій статус чи роботу можуть стати мішенню зловмисного програмного забезпечення. Увімкнення режиму блокування суттєво обмежить лазівки в iPhone, iPad або Mac, через які може проникнути шпигунське ПЗ.

У повідомленнях більшість вкладень, крім зображень, буде заблоковано. Те саме стосується попереднього перегляду посилань. Режим Lockdown Mode забороняє вхідні виклики FaceTime та інші запрошення, якщо вони не надійшли від особи, якій ви раніше телефонували або ділилися запрошенням. Дротове підключення iPhone до комп’ютерів і аксесуарів буде вимкнено, коли пристрій заблокований.

У новому режимі Apple також блокуватиме деякі вебтехнології, наприклад своєчасну компіляцію JavaScript, якщо ви не схвалите сайт вручну, та встановлення профілів конфігурації.

Apple також подала до суду на розробника шпигунського ПЗ NSO Group і планує пожертвувати $10 млн організаціям, які розслідують, викривають та запобігають високоцільовим кібератакам.

Лев Шевченко
 
ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/262949.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua