Митний безвіз з ЄС запрацює до кінця року – Мінфін

11 июл, 09:45

Україну запросили до Конвенції про процедуру спільного транзиту (NCTS), яку називають «митним безвізом» — уряд очікує, що міжнародне застосування розпочнеться наприкінці цього року.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Разом із цим Україну запросили до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами.

Рішення прийнято за результатами розгляду висновків фінальної Оціночної місії Генерального директорату з питань оподаткування та Митного союзу Європейської комісії.

«Митний безвіз» дозволить українському бізнесу користуватися такими спрощеннями:
одна транзитна декларація та одна гарантія для переміщення товарів між 36 країнами (з країнами ЄС і ще з Великою Британією, Туреччиною, Сербією, Північною Македонією, Ісландією, Норвегією, Ліхтенштейном та Швейцарією).
авторизовані підприємства зможуть відправляти та отримувати товари на своєму підприємстві без заїзду на митні термінали;
українські фінансові гарантії діятимуть ще у 35 країнах світу.

Очікується, що розпочати міжнародне застосування NCTS Україна зможе вже наприкінці 2022 року. Для цього парламент має ухвалити законопроєкт № 7420, який у червні було прийнято у першому читанні, законопроєкти про приєднання до двох конвенцій, та здійснити всі відповідні міжнародні процедури.

Міністр фінансів Сергій Марченко наголосив, що приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту та NCTS — це важливий крок майбутнього членства України в ЄС.

Інф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/263001.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua