Євросанкції вдарили по економіці Росії: ці дані поки що тримають у секреті – dpa

15 июл, 14:30

Введені проти Росії за її вторгнення в Україну санкції Євросоюзу поступово роз'їдають економіку країни-окупанта та б'ють по її керівництву. Про це, посилаючись на дані, які поки що тримаються в секреті, заявили німецькому агентству преси експерти Єврокомісії, пише Swissinfo.

За їхніми словами, адресні торгові обмеження зараз торкаються російських експортних операцій, обсяг яких до війни становив понад 73 млрд євро (це близько 48% від попереднього експорту Росії до ЄС).

Протягом приблизно чотирьох місяців російські активи на суму близько 13,8 млрд євро були заморожені; зокрема, це гроші олігархів та інших прихильників лідера російських окупантів Володимира Путіна. Крім того, резерви російського Центробанку "на мільярди" також недоступні окупантам, зазначили джерела.

"Наявні дані дуже чітко показують, що санкції працюють", – сказав високопосадовець ЄС.

"Попри відносно короткий термін, відповідних ефектів для російської економіки вже досягнуто", – додали там.

У Брюсселі наголошують: згодом ефект санкцій стане ще сильнішим. ЄС припускає, що обсяг виробництва у Росії цього року скоротиться на 10,4%. Для порівняння: попри наслідки санкцій та війни цього року для єврокомпаній у ЄС, як і раніше, очікується економічне зростання на 2,7%.

Евгений Пилипенко
 
ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/263246.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua