Зеленський підписав проєкт закону про оптимізацію трудових відносин

23 июл, 14:00

Президент Володимир Зеленський підписав проєкт закону № 7251 щодо оптимізації трудових відносин. Він передбачає зокрема і те, що освітяни зможуть мати 56 днів відпустки під час воєнного стану.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Що передбачає документ
Документ передбачає диджиталізацію документообігу у трудовій сфері. Окрім того, проєкт закону передбачає збільшення тривалості робочого тижня на об’єктах критичної інфраструктури.

Згідно з новими змінами нормальна тривалість робочого часу у період дії воєнного стану може бути збільшена роботодавцем лише для працівників, зайнятих на об’єктах критичної інфраструктури, до 60 годин на тиждень, а для працівників, яким відповідно до законодавства встановлюється скорочена тривалість робочого часу — до 40 годин на тиждень.

Також документ запроваджує додаткову підставу для звільнення працівника — неможливість забезпечувати працівникові умови праці, внаслідок того, що необхідні для виконання роботи зазначеним працівником виробничі, організаційні, технічні потужності, засоби виробництва або майно власника або уповноваженого ним органу знищені в результаті бойових дій, а також ввести особливу процедуру вивільнення таких працівників.

Роботодавців також звільнять від виплати середнього заробітку мобілізованим працівникам. За призваними працівниками зберігатиметься місце роботи і посада на підприємстві.

Крім того, роботодавець зможе відмовити працівнику у наданні невикористаних днів щорічної відпустки;

Інф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/263314.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua