Пентагон офіційно оголосив про постачання в Україну HIMARS, дронів Phoenix Ghost, боєприпасів

26 июл, 15:00

Міністерство оборони США оголосило про черговий пакет допомоги Україні в галузі безпеки, який включатиме додаткові високомобільні артилерійські ракетні системи (HIMARS), боєприпаси та значну кількість безпілотників Phoenix Ghost. Про це йдеться на сайті Пентагону.

Як заявив високопоставлений представник Міноборони США, цей пакет містить обладнання на суму близько $175 млн, вилучене з наявних військових запасів США за розпорядженням президента, і обладнання на $95 млн з Ініціативи сприяння безпеці України або фонду USAI.

У президентський пакет включено чотири додаткові системи HIMARS, що дає Україні загалом 16 таких систем; чотири командно-штабні машини; додаткове протитанкове озброєння, запчастини й інше спорядження; 36 000 снарядів калібру 105 мм.

У рамках видатків USAI Пентагон зобов'язався відправити в Україну до 580 додаткових тактичних безпілотних авіаційних комплексів Phoenix Ghost. У рамках USAI ці системи будуть закуплені у виробників, щоб потім їх можна було поставити українським військовим.

Наталия Медведева

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/263593.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua