Видобування залізних руд: значно зросли надходження до місцевих бюджетів від платників рентної плати Дніпропетровської області

27 июл, 10:27

З початку 2022 року платниками рентної плати за видобування залізних руд  поповнено місцеві бюджети Дніпропетровського регіону на понад 1,6 млрд гривень. Сума надходжень збільшилась порівняно з 2021 роком на понад 981 млн грн, або на 143,6 відсотків. Про це проінформували у Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області.
Звертаємо увагу, що відповідно до угоди про розподіл продукції одна сторона – Україна доручає іншій стороні – інвестору на визначений строк проведення пошуку, розвідки та видобування корисних копалин на визначеній ділянці (ділянках) надр та ведення пов’язаних з угодою робіт, а інвестор зобов’язується виконати доручені роботи за свій рахунок і на свій ризик з наступною компенсацією витрат і отриманням плати (винагороди) у вигляді частини прибуткової продукції (частина перша ст. 4 Закону України «Про угоди про розподіл продукції»).
Під час виконання угоди про розподіл продукції інвестор (оператор) сплачує, зокрема, рентну плату за користування надрами для видобування корисних копалин.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/263625.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua