Платники Дніпропетровщини сумлінно сплачують єдиний внесок

28 июл, 10:36

У січні – червні 2022 року платниками Дніпропетровщини забезпечено надходження з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суму майже 12 млрд грн, що порівняно із аналогічним періодом 2021 року на понад 2,3 млрд грн, або майже на 24 відсотки більше. Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонов Валерій.
Леонов Валерій звернув увагу, що тимчасово, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану та протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану, штрафні санкції, визначені частиною одинадцятою ст. 25 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» не застосовуються.
Крім того, тимчасово, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану та протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану, платникам єдиного внеску не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди підлягає списанню.
Водночас, сумлінна сплата єдиного внеску забезпечує виконання державою соціальних гарантій, зокрема своєчасне фінансування і виплату пенсій.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/263675.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua