Німеччині вистачить газу взимку, якщо постачання з РФ збережеться на рівні 20% – оцінка інститутів

28 июл, 16:30

Німеччині, найімовірніше, не загрожує дефіцит газу цієї зими за умови збереження постачання російського газу трубопроводом Північний потік-1 на рівні 20%. Про це повідомляє видання Handelsblatt із посиланням на оцінку провідних економічних інститутів IWH Halle, RWI Essen, IfW Kiel та Ifo Munich.

За словами економіста IWH Крістофа Шульта, якщо постачання російського газу залишиться на рівні 20%, у Німеччині газу буде достатньо і цієї зими, і наступної.

За підрахунками Кільського інститут світової економіки, за найгіршого сценарію Німеччині не вистачатиме семи мільярдів кубометрів газу.

"Однак зберігається ризик. Розрахунки показують: із ймовірністю менше 20% можуть бути сценарії, за яких газу не вистачає. Тоді у квітні, травні та грудні 2023 року відбудуться газові розриви", – додав виданню віцепрезидент IfW Стефан Кутс.

Постачання газу Північним потоком вранці в середу впало до 20% від його потужності. Ринок відреагував зростанням цін на газ до рекордних $2350 за тисячу кубометрів, свідчать дані лондонської біржі ICE.

За даними джерел Bloomberg, Росія не збирається відновлювати нормальні постачання газу до Європи, поки триває війна.

Наталия Фреик

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/263699.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua