ОПЕК збільшив видобування нафти до дворічного максимуму, але відстає від цілі

03 авг, 16:00

Країни нафтового картелю ОПЕК у липні збільшили видобування до дворічного максимуму – 29,05 млн барелів на добу. За підрахунками Bloomberg, виробництво сирої нафти минулого місяця виросло на 270 000 барелів на добу, дві третини цього обсягу припало на Саудівську Аравію.

Саудівська Аравія у липні збільшила видобуток на 180 000 барелів до 10,78 млн барелів на добу, що стало найвищим показником з квітня 2020 року. Об'єднані Арабські Емірати та Кувейт також додали значні обсяги, зокрема ОАЕ збільшили видобуток до 3,24 млн барелів на добу, що більше, ніж передбачено угодою ОПЕК+.

На початку червня міністри країн ОПЕК разом із групою інших нафтових країн, які не входять до картелю (на чолі з Росією), погодилися швидше відновити видобуток нафти, який під час пандемії COVID-19 вони різко скоротили.

Проте 270 000 барелів на добу – це лише дві третини від зобов'язання, яке брав на себе ОПЕК. Більшість країн відстають від своїх цілей через недостатні інвестиції, політичну нестабільність чи санкції.

У Анголі й Нігерії, наприклад, виробництво взагалі впало у липні. Чи зможуть країни Перської затоки збільшити видобування, щоб компенсувати ці проблеми, поки що невідомо.

Наступна зустріч ОПЕК+ призначена на 3 серпня 2022 року, там вирішуватиметься питання про рівень видобутку на вересень.

Андрей Водяный

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/263852.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua