У Китаї спустили на воду найбільший у світі контейнеровоз MSC Tessa

04 авг, 14:00

Китайська суднобудівна компанія Hudong–Zhonghua Shipbuilding 1 серпня спустила на воду найбільший у світі контейнеровоз, що отримав назву Tessa. Про це повідомляється на сайті Hudong–Zhonghua.

Судно, що будується на замовлення швейцарської компанії Mediterranean Shipping Company (MSC), має такі ж габарити, що й недавно побудовані для Evergreen контейнеровози Alot і Apex, але трохи більшу місткість.

"Хоча основні розміри залишились незмінними, команда проєктувальників контейнеровозів оптимізувала надбудову судна, радіолокаційну щоглу й інші пов'язані конструкції відповідно до характеристик операційних маршрутів судновласника", – йдеться у повідомленні Hudong–Zhonghua.

Це дозволило звільнити місце додатково для 112 стандартних контейнерів TEU. Контейнери можна буде штабелювати у 25 шарів. Завдяки редизайну вантажність MSC Tessa сягнула 24 116 TEU, тоді як судна Evergreen розраховані на 24 004 TEU.

Контейнеровози класу Hudong матимуть довжину майже 400 метрів, що на 60 метрів більше, ніж у найбільшого авіаносця, і ширину 61,5 метра. MSC замовила чотири судна у Hudong–Zhonghua.

Раніше найбільшими контейнеровозами у флоті MSC були судна класу Gülsün на 23 756 контейнерів.

Андрей Водяный

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/263895.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua