В Африці можуть, звісно, купувати зерно у Росії, але за порушення санкцій вживемо заходів – посол США

05 авг, 12:30

Африканські країни можуть купувати зерно та добрива у країни-окупанта Росії, але можуть і зіткнутися з наслідками, якщо допомагатимуть їй обходити санкції США та торгуватимуть, наприклад, російською нафтою. Про це у столиці Уганди застерегла країни Чорного континенту американська пані посол в ООН Лінда Томас-Грінфілд, пише АР.

"Країни можуть купувати російську сільгосппродукцію, зокрема добрива та пшеницю. Але якщо країна вирішує взаємодіяти з Росією там, де є санкції, то вона порушить ці санкції. Ми застерігаємо країни не порушувати санкції, бо тоді є шанс, що проти них буде вжито заходів", – сказала вона.

АР зазначає, що в Кампалі дипломатка зустрілася з авторитарним угандійським правителем Йовері Мусевені, "союзником США, який, однак, не критикує вторгнення Росії в Україну і тепло ставиться до Москви". Останній перебуває при владі вже 36 років.

Уганда – перша зупинка американської чиновниці в африканському турі; далі будуть Гана та Кабо-Верде. Ця країна – одна з 25 в Африці, які утрималися чи не голосували за резолюцію Генасамблеї ООН, що засуджує повномасштабне вторгнення РФ в Україну в лютому. Багато країн на континенті мають давні зв'язки з Москвою, що йдуть з часів холодної війни, коли СРСР підтримував їхню антиколоніальну боротьбу.

Поїздка Томас-Грінфілд проходить через тиждень після візиту до Африки глави МЗС РФ Сергія Лаврова:

Евгений Пилипенко

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/263920.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua