Фондовий ринок України відновлює роботу: майже всі обмеження скасовуються з 8 серпня

05 авг, 14:45

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) вирішила з 8 серпня скасувати майже всі обмеження на здійснення операцій на ринках капіталу та організованих товарних ринках, які були введені 24 лютого. Про це повідомляється на сайті комісії.

"Протягом п’яти місяців війни ринки капіталу та товарні ринки працювали в ручному режимі. Регулятор уважно відстежував та аналізував результати кожної дозволеної операції. За мирного життя — це нонсенс, але війна продиктувала свої умови. Завдяки індивідуальному підходу та поміркованій позиції ми змогли побороти панічні настрої, зберегти активи та не допустити дефолти щодо низки цінних паперів", — заявив голова НКЦПФР Руслан Магомедов.

Обмеження на діяльність бірж були запроваджені у перші години повномасштабної російської агресії.

Регулятор заявив, що це було зроблено для того, щоб протистояти панічним діям, які могли б обвалити ринки та позбавити можливості їхньої повноцінної роботи в майбутньому, зберегти дані та права власності.

Потім заморожування ринків дозволило знайти активи, пов'язані з Росією та Білоруссю, та обмежити можливості таких компаній вести бізнес в Україні.

"Крок щодо розблокування ринків капіталу та товарних ринків є своєчасним та виваженим, адже учасники ринків підтвердили готовність до розбудови фінансового сектору", — сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

У вересні 2020 року прем'єр Шмигаль заявив, що розраховує на створення в Україні фондового ринку.
У червні 2021 року Кабінет міністрів підписав меморандум про створення в Україні протягом трьох років Національної біржі з торгівлі капіталом і товарами (NEXT).

Андрей Водяный
 
ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/263944.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua