Фінське видання розповіло, як Росія обходить санкції проти вантажних перевезень

09 авг, 15:00

Російські вантажі, як і раніше, перетинають кордон Євросоюзу. Але перевезення здійснюється не російськими вантажівками. На російській стороні кордону вантаж із російських фур переміщують до вантажівок ЄС. Про це повідомляє фінське видання Yle.

"Я перевожу порожню машину на російську сторону кордону. Там вантажать машину, а потім я перевожу вантаж назад", – розповів Андрій Моцевіц, білоруський водій вантажівки, зареєстрованої в Латвії. З ним видання поспілкувалося на прикордонному переході Ваалімаа.

Перевантаження вантажу з російської фури на вантажівку Моцевиця відбувається по той бік східного кордону, у російській митній зоні.

8 квітня ЄС заборонив рух російських та білоруських вантажівок у Євросоюзі. Росія не відповіла взаємністю, тому європейські вантажівки, як і раніше, можуть працювати в Росії.

Іноді на російській стороні кордону просто змінюють водія причепа, і автопоїзд приходить до Фінляндії. Це також дозволено. "Якщо фінський тягач має російський причіп, це інтерпретується як фінська комбінація, і перевозити її через кордон цілком законно", – сказав головний митний інспектор Фінляндії Яркко Фагерстрем.

Вадим Ребрина

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/264042.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua