Німецький E.ON наполовину скоротив свою частку у Північному потоці-1

10 авг, 13:45

Найбільший у Європі оператор енергетичних мереж – німецький E.ON – знизив вартість своєї частки у газопроводі Північний потік-1 на 700 млн євро, пославшись на "підвищену невизначеність" щодо впливу війни в Україні. Про це пише агентство Reuters.

E.ON у березні повідомляла, що 15,5% акцій у Північному потоці-1, що належать компанії через її пенсійний фонд, мають балансову вартість 1,2 млрд євро, що означає зниження вартості участі у газопроводі на 58%.

"Нинішня енергетична криза нарешті дає зрозуміти, що Європі необхідно трансформувати свою енергетичну систему. Щоб бути незалежною від російського газу. Щоб забезпечити надійність постачання", – заявив виконавчий директор E.ON Леонард Бірнбаум.

E.ON попереджала про коригування вартості частки у Північному потоці-1 ще навесні, заявивши, що це негативно вплине на пенсійні резерви та чистий борг, але не викличе проблем із ліквідністю.

Компанія також повідомила результати за перше півріччя, які показали зниження скоригованого основного прибутку (EBITDA) за перше півріччя на 15% до 4,06 млрд євро.

Контрольний пакет Північного потоку-1 належить російському Газпрому.

Роман Брыль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/264089.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua