Енергоатом: лінії електропостачання на ЗАЕС можна перебити, якщо РФ почне відключати її від української енергосистеми

11 авг, 13:15

Збройні сили України зможуть вдарити по лінії передач на Запорізькій АЕС, якщо російські загарбники почнуть відключати ЗАЕС від української енергосистеми. Про це заявив президент НАЕК" Енергоатом" Петро Котін в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Станція залишиться живитися від української енергосистеми, якщо вони продовжать виконувати свою програму. Поки ми їх зупинили, і ремонтуємо ці лінії. Наші бригади вже на місці оцінюють несправності. Зараз в Запоріжжі вже доставляється додатковий провід, який потрібен для ремонту, і ми будемо відновлювати лінії, які пошкоджені", — розповів Котін.

Він не уточнив, що українські захисники матимуть повне право перебити лінії передач на АЕС, якщо навіть тільки помітять, що окупанти продовжать рухатися далі в плані підготовки станції до перепідключення.

"І, я думаю, це буде правильним рішенням з точки зору України - перебити їм лінії, які вони збираються підключати. Думаю, наші Збройні сили будуть готові це зробити, якщо виникне необхідність", — підкреслив президент НАЕК" Енергоатом".

Раніше він повідомляв, що загарбники планували підключити Запорізьку АЕС до Криму. Наразі станція працює з однією лінією видачі потужності, що є дуже небезпечним режимом роботи АЕС.

Нагадаємо, що росіяни погрожують відрізати окуповану ще у березні Запорізьку АЕС від української енергосистеми. Якщо їм це вдасться, це додасть проблем воюючій Україні під час найскладнішого опалювального сезону.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/264135.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua