У ВР хочуть, щоб валютні обмінники приносили в бюджет по мільярду в рік

11 авг, 17:30

У Верховній Раді зареєстрований проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати авансових внесків з податку на прибуток підприємств за структурні підрозділи, які здійснюють торгівлю валютними цінностями у готівковій формі. Голова фінансового комітету ВР, нардеп Данило Гетманцев пояснив суть законодавчої ініціативи, повідомляє УНН.

Цитата

«У разі підтримки законопроєкту парламентом бюджет щомісячно отримуватиме фіксовану суму в розмірі 3 мінімальних зарплат за кожний пункт обміну. Надходження складуть близько мільярда гривень по року», - написав Гетманцев.

Контекст

«Обмін валют завжди вважався одним із найбільш прибуткових бізнесів особливо у кризові часи, пов'язані з об’єктивним або штучним коливанням курсу гривні. Зараз, під час війни в Україні, працює близько 4 тис. пунктів обміну.

Але чи знаєте ви скільки податку на прибуток сплачено обмінниками за 2021 рік? Аж 7 млн грн або, іншими словами, надходження до бюджету з одного пункту обміну становили — близько 1700 грн на рік», - пояснив Гетманцев та додав, що це означає, що значна частина грошей в обмінниках пройшла повз армію, пенсіонерів та переселенців у кишені власників обмінників.

Саме тому нардеп зареєстрував у парламенті ініційований НБУ законопроєкт щодо запровадження авансового внеску з податку на прибуток підприємств за структурні підрозділи небанківських фінансових установ, які здійснюють торгівлю валютою.

Тетяна Юдіна

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/264148.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua