Кабмін скоротив витрати на допомогу у рамках програми «єПідтримка»

15 авг, 10:00

Кабінет Міністрів скоротив витрати на допомогу у рамках програми «єПідтримка». Відповідне рішення закріплено розпорядженням уряду № 704 від 9 серпня.

Зазначеним документом внесено зміну до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022 р. № 336 «Про виділення коштів із резервного фонду державного бюджету для забезпечення надання допомоги в рамках Програми «єПідтримка» та зменшено суму, виділену за цією програмою, на 9 мільйонів гривень.

Відповідно до постанови уряду № 1272 від 9 грудня 2021 року, допомога надається застрахованим особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту), гіг-контракту, іншого цивільно-правового договору, на інших підставах, передбачених законом, та фізичним особам — підприємцям на підставах, визначених законодавством.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни в Україні було запущено програму «єПідтримка»: українці, які втратили роботу, могли отримати 6,5 тис. гривень.

До речі, за словами міністра фінансів Сергія Марченка, серед українців, які подавали замовлення на одноразову допомогу у 6500 грн у рамках програми «Підтримка», 25 тисяч осіб отримали її помилково.

Інф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/264205.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua